El Dorado Port Mourant Uitvlugt Diamond 2010 je melasový rum z bájného regionu Demerara v Guyaně. Po sérii ‚Rare Collection‘ se El Dorado vrací s ‚blended in the barrel‘. Jedná se o směs z různých destilačních přístrojů: zařízení s dřevěným hrncem Port Mourant, kontinuální destilační zařízení Uitvlugt Savalle a destilační zařízení Diamond Coffey Still.
Tato jedinečná směs zraje tropickým způsobem po dobu 9 let v Guyaně v sudech po Bourbonu a nefiltruje se za studena, aby si zachovala své autentické chutě.
Aroma El Dorado Port Mourant Uitvlugt Diamond se otevírá toastovými, zaoblenými tóny opečených, karamelem obalených pekanových ořechů, které postupně přecházejí do exotického ovoce.
Chuť se vyznačuje známým minerálním, měděným a ďábelsky ovocným pocitem. Jen Port Mourant je stále schopen podepisovat své rumy tímto způsobem. Zde staví své přednosti v atmosféře vypáleného dubu s nádechem lékořice a pražených ořechů. Závěr je dlouhý a hřejivý s tóny exotického ovoce.